Tekst powstał z rozpędu. Nie chciał się dopracować. Do czytania bee, ale z muzyką całkiem dobrze się prezentuje.
A kto dziś pisze tuszem? Co najwyżej atramentem.
Dziękuję, Michu.
_________________ Wolę zwierzęta od ludzi. Zwierzęta nie krzywdzą świadomie, ludzie owszem.
Wiek: 63 Dołączył: 27 Sty 2009 Posty: 1917 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-03, 15:31
To jest bardzo piękne i mądre, a ja, jełop jeden, dopiero dziś to zauważyłem. a to podziw bierze, jak dobrze się odnalazłaś w rymowanej.
Może tam i lekkiego szlifu można gdzieniegdzie dodać, ale to rzecz bardziej drugorzędna. A zobaczyłem tytuł i nim wszedłem, całkiem na co innego przygotowany byłem.
Piękny pomysł: "Zapal świeczkę nad miasteczkiem..." Zazdraszczam.
_________________ Imperare sibi maximum est imperium
Pisanie polega nie na umiejętności pisania, lecz na umiejętności skreślania tego, co jest źle napisane. (A.Czechow)
Piękny pomysł: "Zapal świeczkę nad miasteczkiem..."
Ajjj, cały tekst powstał z zamiarem odśpiewania na mińskim festiwalu pod hasłem "Zapal świeczkę", więc połowa pomysłu nie jest moja. Ale "nad miasteczkiem" - owszem, jak i cała reszta. Moja koleżanka skomponowała do niego muzykę i zaśpiewała przy akompaniamencie pianina, ale prywatnie, bo odwagi nie wystarczyło, by się stawić na ten festiwal.
_________________ Wolę zwierzęta od ludzi. Zwierzęta nie krzywdzą świadomie, ludzie owszem.
i niech płonie owa świeczka po wsze czasy
niechaj jasność niesie światu wzdłuż i w szerz
a w miasteczku rzeką dzieci i hałasem
obwieszczają tu radosne życie swe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum