Strona 1 z 1

na złość wszystkim wiersz o wiośnie

: ndz 24 kwie, 2011
autor: Gloinnen
w ciepłym powietrzu
boli tak mocno
skopany
ogródek

po raz kolejny
porządki
spadają ptasie gniazda
z gzymsów na chodnik
gdzie grudkami błota
wiatr
pisze wiersze

otwierają się okna w katedrach
na drzewach
wiosną
pączkuje krzyk