Strona 1 z 1

Sławek Majewski Plezantrop odszedł do wiecznej krainy poezji

: pn 23 mar, 2020
autor: eva
Z wielkim bólem przekazuję informację o śmierci mojego Mistrza poetyckiego - Drogiego Sławka Majewskiego PLEZANTROPA.

Danusia, jego żona napisała "Drodzy Przyjaciele, Koledzy i Koleżanki, Znajomi, ze smutkiem nie do opisania zawiadamiam, że wczoraj w godzinach wieczornych zmarł Sławomir Majewski. Ukochany mąż, twórca, pisarz, poeta, działacz Solidarności. Do końca waleczny, zawsze niepokorny, zawsze po stronie prawdy. Z wyrwą w sercu zostają Ci co choć przez moment doświadczyli jego inspirującej obecności."

Sławku, wraz z Tobą umiera pewna epoka.

: pn 23 mar, 2020
autor: Mariola Kruszewska
Ogromny żal.
Wieczny odpoczynek racz Mu dać, Panie.

: śr 25 mar, 2020
autor: Liliana
Bardzo przykro. Spoczywaj w pokoju.

: pt 03 lip, 2020
autor: Margot
Znam wiersze Sławka Majewskiego a także miałam kiedyś przyjemność rozmawiać z nim na jednym z internetowych forów związanych z Gdańskiem.
To duże zaskoczenie, że tak szybko odszedł i potworna niesprawiedliwość losu.
Bardzo współczuję najbliższym Sławka.