dziecięca opowieść

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iskierka
Posty: 383
Rejestracja: ndz 28 paź, 2012

Post autor: iskierka »

[center] tam gdzie ściany mają uszy
a korzenie ożywiają
swoje drzewa

mieszka dziewczyna
miła pogodna

choć tajemnicze ma
na świat spojrzenie

buja w obłokach
bezgłośnie roniąc łzy




( publikowane jako poeta112)[/center]
Ostatnio zmieniony wt 20 sie, 2013 przez iskierka, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

iskierka pisze:a drzewa ożywiają
swoje korzenie.
Raczej to korzenie ożywiają swoje drzewa, a nie odwrotnie.

Logika jest dość ważnym (mimo wszystko) czynnikiem konstrukcji wiersza.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/
Awatar użytkownika
iskierka
Posty: 383
Rejestracja: ndz 28 paź, 2012

Post autor: iskierka »

dziękuję, poprawiłam
Awatar użytkownika
Barbara Bulerska
Posty: 352
Rejestracja: ndz 27 lis, 2011

Post autor: Barbara Bulerska »

:rozyczka: