Prośba do brata Artemidy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Sam dobrze wiesz, że przechodzę tylko lewą stroną,
aby utknąć w komorze spragnionej miłości,
gdy życie z niej ucieka strumykiem, a ty chciałbyś
wiedzieć, czy jeszcze wypełni się ożywczym tlenem.

Tam się zaczęłam, w noc świętojańską, rozdmuchując
przygasający ogień. Patrzyłeś zdziwiony, płomień
obejmował każdą myśl, więc biegłeś do strumienia
przeświadczony, że poparzy jak wszystkie płomienie,

a ten żar oczyszcza,
a ten żar owija ciepłem,
a ten żar budzi uśpione.

Daleki jest świt, ale już widać zapowiedź, rozbłyski
zza horyzontu obudzą poezję, dla której mieliśmy się rodzić.
Pojedyncze ramiona bezsilne, nie udźwigną. Biegnę wychylona
w stronę jutra, muszę zdążyć przed zniechęceniem.

Tylko się nie rozmińmy.
Ostatnio zmieniony czw 13 paź, 2016 przez Latima, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4466
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Ładnie złożone słowa, ale ja w ogóle ich nie czuję. Nie potrafię.

Pozdrawiam :rozyczka:
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

tjuuuuudnooo, czyli o gustach się nie dyskutuje, a ja akurat mam ochotę na takie pisanie, Pewnie wkrótce mi przejdzie :mrgreen: , La
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1370
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Mnie bardzo się spodobał Twój wiersz: emanuje od niego niezwykle skupienie słowa.
:rozyczka: