Rozmyślanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7886
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Myślę że to zbyt banalne
być przy tobie poczytalnym
bo odległość jest zwątpieniem
ześle rozum na stracenie
i ostatni zniknie sposób
żeby wyrwać coś od losu

myślisz że to nieistotne
i jak kartki noce potniesz
może są tam tylko słowa
lecz je warto dobrze schować
karmić nimi wszystkie weny
w milczącego Boga zmienić

myślę czy to kropla zdrady
tak się rozważaniem mamić
bez przyczyny pod pretekstem
jawnej otwartości nieszczęść
obecności jednak pragnę
niechby było znów jak dawniej

myślisz żeby pójść za głosem
przez powietrze ci przynoszę
jeszcze świeżą woń pewności
już nie można chyba prościej
pojąć tego co się stanie
trudniej tylko z umieraniem

myślę że to przyszłość nowa
w której da się jeszcze schować
stos wyjątków i zapewnień
byłoby to łatwe pewnie
lecz się boję jak ty cienia
i tej pustki po sumieniach
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6665
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Bardzo ciekawie rozmyślasz, Leo. :-D :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7886
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

A tak tam sobie rozmyślam Lili :-D
Dziękuję za zajrzenie i słówko .

Z uszanowaniem L.G
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4451
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Z przyjemnością, Leonie.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7886
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Z przyjemnością dziękuję Tomku :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

Porozmyślałam sobie z peelem.
DOBREGO 2018
niezapominajka
Posty: 778
Rejestracja: pn 12 mar, 2018

Post autor: niezapominajka »

:rozyczka: :rozyczka:
J-23
Posty: 792
Rejestracja: wt 01 gru, 2015

Post autor: J-23 »

Leon Gutner pisze:Myślę że to zbyt banalne

być przy tobie poczytalnym


Ciekawie i intrygująco. :-D

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz 28 paź, 2018 przez J-23, łącznie zmieniany 1 raz.