makatka wypłoszona

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

noszę w sobie głęboko wciśnięty
kolor bzu patrzącego na zachód
twoje oczy nieśmiało pamiętam
pełne wiary, nadziei i strachu

stary kocur przychodzi na ślepo
wciąż niechętny na moją pieszczotę
bo jak ufać przebrzmiałym poetom
skoro życie odłożą na potem

mieszka we mnie wieczorna maciejka
z lawendowym mieszana zapachem
twoje usta nieśmiało pamiętam
malowane nadzieją i strachem

stary wróbel przychodzi do piachu
choć go dawno trawa przerosła
a mógł przecież jak gołąb na dachu
poudawać że jesień to wiosna

dzwonią we mnie zastępy konwalii
jakby ktoś je zielenią przestrzelił
myśmy miła tak długo czekali
aż ze strachu zabrakło nadziei
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7908
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Genialne w treści i klimacie.

Leo z dużym uznaniem i pod ogromnym wrażeniem. Druga i czwarta najbardziej.

Z przyjemnością L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1804
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Przepiękny tekst! Pełen delikatności, wzruszający.
I mistrzowsko zapisany.

Jeden z tych, do których się wraca...
Ketonal5G
Posty: 7
Rejestracja: pt 29 maja, 2020

Post autor: Ketonal5G »

Jakbym czytał starych mistrzów .
Gałczyńskiego, Tuwima i innych
Ale spoko.
Tylko dlaczego stary kocur, wróbel.
Ogólnie podoba się.
Pozdrawiam przyjaźnie.
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Bardzo ładny wiersz :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.