Sedacja wziewna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Ketonal5G
Posty: 7
Rejestracja: pt 29 maja, 2020

Post autor: Ketonal5G »

Bądź pozdrowiony
cudzoziemcu codziennego użytku!

Na placu samotności i złudzeń
leżą puste skorupy Mitoraja Igora
bez końcówek fleksyjnych
i miłości.

Tylko usta wyrażają apologię oboczną
trzeba mieć coś własnego.
Ponad tym transparent z krepdeszynu
rodzaj symbolicznej piękności.
Nie siedź cicho i pokornie
jak posłuszna sekretarka.

Tymczasem współczesny Sanhedryn
przepełzł niepostrzeżenie na wskroś
i patrzy na Giaura żałośnie
jak biczuje się białą różą
symbolem nienawiści i zła.

Złudzenie ruchu
czyli chodzenie po ulicach
w epidemii zagłady, w poczuciu klęski.
Odkłada skibę pługiem koleśnym
w miłosny uścisk.

Protokoły Mędrców Syjonu
i Pseudo-Plutarch o wychowaniu dzieci
te dwie paralele ciągle żywe
wśród miłośników wierzby płaczącej.

U mnie brzydziej wszystko brzmi
rozdziera na drobiny
w ohydny rodzaj bólu
i androgeniczny sposób.

Bezradny świadek
zarejestrował nieludzką rozmazaną mgiełkę
na linii montażowej.
Ostatnio zmieniony wt 02 cze, 2020 przez Ketonal5G, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4469
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Jest szkic ciekawej opowieści. Przydałoby się nieco skrócić tekst, poprawić stylistykę, np. w dwóch miejscach występuje nadmiar przyimka "w", co rzuca się w oczy podczas czytania.
Ketonal5G pisze:cudzoziemcu codziennego użytku !
Spodobała mi się ta fraza.
Między ostatnim wyrazem zdania a wykrzyknikiem nie stosujemy spacji.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Interesujący wiersz.

Pozdrowienia.
Ostatnio zmieniony pn 01 cze, 2020 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.
"Człowiek staje się tym, o czym myśli."
Morris E. Goodman w: "Sekret" (do obejrzenia w cda)