po słowie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3720
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

do wyszeptania nie jest łatwe
choć niby proste lecz złożone
czasem na później lub za prawdę
nim brakło wspomnień

bywa jak młody akrobata
wzbudzając zachwyt chwilą grozy
wszak nawet ciężkie może latać
nim przejdzie w dotyk

jest niczym volta lub bolero
wśród fanfar ginąć mogą dźwięki
chce być ostatnią albo pierwszą
wykładnią treści

dzisiaj znajome jutro obce
zawierać może złudzeń garstkę
być jak początek albo koniec
ale z naparstkiem

belgijskim haftem prostym ściegiem
makatką znad sennego stołu
lub tym czymś o czym jeszcze nie wiem
ot tak po prostu
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4469
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Colett pisze:tym czymś o czym jeszcze nie wiem
Tylko, jak to trzeba (było) zrobić: zaskoczyć, zaintrygować, zainspirować, aby(ś) wreszcie...
Colett pisze:ot tak po prostu
Cóż, jak do rozwiązania były piętrowe równania z wieloma niewiadomymi...

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7907
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Po raz drugi ot tak po prostu w krótkim odstępie czasu :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3720
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

Tomasz Kowalczyk,
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
od 2008 roku albo jeszcze wcześniej, minęło trochę czasu
nikogo nie namawiam na zjedzenie ze mną beczki soli
ale z moim słowem jak widać, jest jak z winem.
Namiesza, zawróci w głowie, a co znaczy tak właściwie?
sama nie wiem :rozyczka: ot tak po prostu.

Leonie, z ukłonem dziękuję za stałość, mimo wszystko.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...