Drażnić

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

masz być pełna wad, do tego
- co dzień nienawidzić mnie bardziej
(czerwony, ostry jak diabli drucik
wchodzi głęboko w ranę
- niestety, raczej nie skończy się to zakażeniem)

chcę częstych sprzeczek
komedii nieromantycznej w realu
(idiotyczne pragnienia
ciężko znudzonego jedynaczka)

ciebie w porwanych rękopisach
wierszykach bez zwrotek

jakiejkolwiek, wymykającej się
prostym określeniom
(laurki na papierze fotograficznym
prześwietlone, nie do odczytania
do tego - bukieciki przezroczystych kwiatów
mój mały i pokraczny
romantyzm za dychę)

właśnie wróciłem z przejażdżki rowerowej
przez las
mimo usilnych starań,
myśli, ciężkich i natarczywych
z ciemnicy nie wyskoczyło żadne licho
nawet tyciuśki diabeł nie wciągnął w chaszcze
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1370
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Dawno nie czytałam Twoich utworów. Z tym większą przyjemnością zauważyłam niniejszy...
:rozyczka:
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

mi tam się podoba, zmilczę tym razem uwagi formalne, ale utwór wywołał mój uśmiech...Jaki ten peel spolegliwy....w poezji, a jak tam w realu? :mrgreen: ,La
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

dziękuję serdecznie za czytania i komentarze
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1803
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Intrygujący tekst...
Pełen szaleństwa i ognia.
Florian Konrad pisze:ciebie w porwanych rękopisach
wierszykach bez zwrotek
Ależ to cudne! Jak zresztą cała kolejna strofa...
A zakończenie kompletnie mnie rozbroiło.

Z ogromną przyjemnością :rozyczka:
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

dziękuję najserdeczniej! :rozyczka: