Humoreska do św. Mikołaja

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Maria
Posty: 7795
Rejestracja: ndz 05 wrz, 2010

Post autor: Maria »

Mikołaju, Mikołaju – dzisiaj roznosisz prezenty
a ja prośbę mam szczególną – daj nam spokój święty
od covidka zastraszenie wyślij w dal kosmiczną
wszystkich jego ojców chrzestnych niech tam sobie kicną

przy kociołku pełnym smoły służąc na rozpałkę
Kuli Ziemskiej sypnij piękno miłość i gorzałkę
Nie myśl głośno, obudzisz uśpione.