Przywidzenie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Julka
Posty: 1692
Rejestracja: pn 14 lut, 2011
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Post autor: Julka »

Jesteś mi tak bliski, choć tyle nas dzieli.
Każdego dnia czulej całujesz mnie słowem.
Masz w swojej skarbnicy rzadki dar gotowy,
kiedyś go ceniłam, jak najdroższy relikt.

Zasypiam wieczorem w pamiętnej pościeli,
a ty, lekko we śnie gładzisz moje włosy.
I szepczesz cichutko – jesteś. Zostań proszę.
Jak zaczarowana przytulam się śmielej.

Kiedy jednak niebo szarą mgłą spowite,
deszcz spływa po szybach, wicher łamie drzewa,
muza tęsknie płacze za czystym błękitem.

Na przekór zawodzi fałszujący śpiewak,
jakby się wyśmiewał z pustej księgi życzeń.
Wraca jasność myśli. Przecież ciebie nie ma...
To tylko ja
Czasem w poezji bywa i tak:
Zasiejesz zboże, wyrośnie mak.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7897
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Przyjemne bliskie klimatom Leona.

Z ciekawością L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1458
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Pamięć pisze wiersze - czułe i ciepłe jak ten :rozyczka:
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Wiesława Ptaszyk
Posty: 2007
Rejestracja: śr 06 lip, 2016
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Post autor: Wiesława Ptaszyk »

Piękny wiersz :rozyczka:
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1366
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Zgrabnie skrojony sonet. Przeczytałam z przyjemnością.
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Julka
Posty: 1692
Rejestracja: pn 14 lut, 2011
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Post autor: Julka »

Leon
vilga
Wiesława Ptaszyk
cortessa
Bardzo dziękuję miłym gościom za komentarze.
Przepraszam że tylko tyle, ale czasem nie mogę pisać....
Serdecznie pozdrawiam.
To tylko ja
Czasem w poezji bywa i tak:
Zasiejesz zboże, wyrośnie mak.
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1794
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Przepiękny wiersz :rozyczka:
Pełen tęsknoty za ciepłem i miłością.
neuroleptyk
Posty: 426
Rejestracja: pn 10 kwie, 2017

Post autor: neuroleptyk »

Piękny, poruszający wiersz :rozyczka: