Spotkanie z błędnym ognikiem

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1430
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Nie patrz tak na mnie, już dawno
zgasiłem światło. Czas porwał tajemnicę,
bez której nie mogliśmy istnieć.
Teraz zamilkła i stała się obca.

Wspomnienia są prawdziwe,
chociaż wszystko mogło być żartem.
Jesień tworzy taniec cieni, promieniuje,
twoje nie wiem - budzi niepokój.

Niech czułość tamtych dni osiądzie
na ramionach, wtedy spokojnie zasnę.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Piękna, liryczna tajemnica. Z wielką przyjemnością, Wilgo!

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

bardzo dobry wiersz, a najbardziej dla mnie druga strofa, szacun!, La
Awatar użytkownika
Margot
Posty: 404
Rejestracja: śr 01 lip, 2020
Lokalizacja: Sheffield

Post autor: Margot »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
It is my happiness in you that you don't know me yet.
/Andrzej Partum/
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Wilga znów zrobiła swoje i zaczarowała.
O tak - wspomnienia są bardzo prawdziwe.

Z wielką przyjemnością L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1430
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Latimo, Tomku - dziękuję za dobre słowo.
Margot, Leo - z podziękowaniem :rozyczka:
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1355
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Liryka pierwszej wody - dziękuję za ten utwór!
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Pranda
Posty: 277
Rejestracja: ndz 13 gru, 2009
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Pranda »

Ten wiersz się po prostu czuje... Prawdziwa liryka! pozdrawiam
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Przepięknie. Nawet jeśli nie zostawiam komentarza (bywa, że nie ogarniam prozy życia;)), zawsze czytam Twoje wiersze. Wnoszą łagodność i ciepło, a tego nigdy zbyt wiele. Pozdrawiam :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.