jak zostać

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

jak zostać gdy ciebie już nie ma
jak wierzyć że jesteś choć pustka
wśród kurzu co osiadł na kredkach
do jutra

jak patrzeć nie widząc już wcale
jak tęsknić choć wiatr myśli rozwiał,
znów kłamstwa wymieniać na prawdę
beztroska

jak wyśnić gdy zamki wciąż z piasku
grać z tęczą choć brak jej kolorów
przeganiać precz smutek dla żartu
z pozoru

jak zostać wbrew sobie bez ciebie
wśród ścian których biel już nie koi
gdzieś tam odpowiedzią jest - nie wiem
nie dzwonisz


***

nie umiem pożegnać cię dzisiaj
bezmyślność na twarzy codziennie
jest maską na pozór rozkwitam
bez ciebie
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
Hanna L.
Posty: 2863
Rejestracja: sob 16 lut, 2013

Post autor: Hanna L. »

Pięknie :rozyczka:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7888
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

I forma miodna i Colett w najlepszej formie.
Sama przyjemność czytania.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Tęsknimy za tym co było i czego nigdy nie było. A wiersz przepiękny.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Pranda
Posty: 278
Rejestracja: ndz 13 gru, 2009
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Pranda »

Biel nigdy mnie nie koiła. Tak pewnie jest też i z Twoim bohaterem. Budulcem do naszego życia jest przede wszystkim piasek. Kohelet mógłby coś powiedzieć na ten temat... pozdrawiam
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Ładne rymy, ale każde z osobna. Całość jest dla mnie zaledwie poprawna.
:rozyczka: