Strona 1 z 1

Samosiejka

: wt 27 wrz, 2022
autor: korneło
Wspominała o zamieszkaniu pod lasem,
z jeziorem przepływającym przez oczy,
które wolałyby nie zmieniać koryta.
Dobrała kolory do odmawianego mieszkania.
Zamaił mi się żółty sufit, jak u Pana malarza,
pasujący do niej, na co dzień
poprzebieranej w podlewany ogród,
samozamykającej się na noc
z ostatnią stroną Ksiąg Wieczystych.

Re: Samosiejka

: wt 27 wrz, 2022
autor: Boogie
Właśnie w takich lirycznych odsłonach najbardziej lubię Cię czytać. Trio pozdrawia serdecznie:).

Re: Samosiejka

: śr 28 wrz, 2022
autor: korneło
Dzięki. Pozdrawiam mruczanki.

Re: Samosiejka

: śr 28 wrz, 2022
autor: ćma
korneło pisze: wt 27 wrz, 2022 Wspominała o zamieszkaniu pod lasem,
z jeziorem przepływającym przez oczy,
Bardzo ładny obraz.

Re: Samosiejka

: pt 30 wrz, 2022
autor: korneło
Dziękuję za słowo.