Paznokcie po terminie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
korneło
Posty: 266
Rejestracja: czw 23 gru, 2021

Post autor: korneło »

Doświadczałem od nich nieodwzajemnionego powitania
i podanej ręki, bez czekania na nadzwyczajny zjazd absolwentów,
kiedy łatwej o uznanie puenty nieśmiesznego dowcipu
klasowej średniaczki, która nie uwzględniła poprawki
na nieśmiały powiew serca. Zakochany w niej syn listonosza,
żeby uwierzyć w darowanie win, został księdzem.

Odławialiśmy się, wciąż przypisani do dawnych podgrup,
spod lodu narybek diabła skubał stare plotki.
Niepijący, rozwiozłem koleżanki. Ostatnia zebrała
kwiaty podarowane wszystkim, bez względu na wyróżniki.
Ostatnio zmieniony wt 04 paź, 2022 przez korneło, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1448
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Bardzo sympatyczny ten poetycki kosmos. Pozdrawiam.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Boogie
Posty: 4940
Rejestracja: sob 26 mar, 2011
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Boogie »

Ten syn listonosza to kochał;). Słodko - gorzko. Pozdrawiam serdecznie.
outsider najmocniej czuje
że świat to boży spektakl

pomazany
korneło
Posty: 266
Rejestracja: czw 23 gru, 2021

Post autor: korneło »

Dziękuję Wam.
Awatar użytkownika
ćma
Posty: 694
Rejestracja: sob 12 sty, 2013
Lokalizacja: Mazowsze

Post autor: ćma »

Oj, nie ma jak te spotkania klasowe po latach :-D Fajnie uchwyciłeś klimat.
hawi
korneło
Posty: 266
Rejestracja: czw 23 gru, 2021

Post autor: korneło »

Dzięki wielkie.
Awatar użytkownika
Wiesława Ptaszyk
Posty: 2007
Rejestracja: śr 06 lip, 2016
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Post autor: Wiesława Ptaszyk »

"Odławialiśmy się, wciąż przypisani do dawnych podgrup,
spod lodu narybek diabła skubał stare plotki."
Ta cząstka bardzo mi się spodobała.