O czasie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7872
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Ona zawsze o czasie
nigdy nie jest spóźniona
nie dasz rady jej zgasić
chociaż możesz próbować

wszystko to co zostawi
na języku zamieszka
masz na ustach jej smaki
te na jeszcze nie teraz

ona zawsze chce bardziej
nie zostawia na potem
pewny własny ma zasięg
choć ulotny jak motyl

nie jest sama na drodze
i gromadzi wciąż więcej
ma na wszystko odpowiedź
brzmi ochotą na jeszcze

nikt z nas jej nie zobaczy
choć nikogo nie minie
poczujemy ją raczej
w końcu wolno odpłynie

na nikogo nie czeka
drwi z marzenia kpi z życzeń
zawsze znajdzie człowieka
co się spóźnił na życie
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
ćma
Posty: 694
Rejestracja: sob 12 sty, 2013
Lokalizacja: Mazowsze

Post autor: ćma »

No tak, nawet spóźnialskiego dopadnie - jedyny stały punkt odniesienia. Nic, tylko się zadumać nad człowieczym losem. Tak właśnie mnie Twój wiersz nastroił :rozyczka:
hawi
Awatar użytkownika
Mariusz
Posty: 3238
Rejestracja: wt 30 wrz, 2008
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Mariusz »

Z pewnością ma wiele sióstr, do których również pasuje opis. Z przyjemnością odgadywałem. Pozdrawiam serdecznie.
każdy komentarz uczy
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7872
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

No tak, Ćmie dziękuję za zadumanie a tobie Mariuszu za odkrycia.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4444
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Inna forma, ale równie szeroki przekaz. Bohater wiersza bez trudu przystosowuje się do naszych potrzeb i doświadczeń.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7872
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Dziękuję Tomku za czas, opinię i refleksję.
Jak zawsze dla autora - bezcenne.

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Vestka
Posty: 330
Rejestracja: sob 25 sty, 2020
Lokalizacja: Krk

Post autor: Vestka »

Bardzo piękne... codziennie zadziwia mnie to, że w niej jesteśmy i nią jesteśmy.
Mrrrrrr
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7872
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Dziękuję zatem Ves za wspólne zadziwienia. :rozyczka:

Ukłony do ziemi L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "