Wymazywanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1448
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Przez uszkodzony dach
wpada do środka słońce.
Drobinki kurzu osiadają
na rozerwanych kartonach.

Pochylam się nad nimi,
przecież były cząstką życia,
znakami trwania.

Czytam ostatni list: dobro
uczy nas dobra. To zbyt proste,
by zostać świętym skarabeuszem.
Nie udał nam się pierwszy świat,
jednak i on może być przyjazny.

Zimowy poranek częstuje kawą
- jest bez smaku.
Przypomina o moich słabościach,
które jak kometa zbliżają się i oddalają.

Nie potrafiłam pomóc, więc sama
zgasiłaś lampę.
Ostatnio zmieniony ndz 22 sty, 2023 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 2 razy.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1448
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Chciałam wszystkich Ogrodowiczów przeprosić za niekomentowanie wierszy. Musiałam dojść do siebie po nagłej stracie.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7876
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Przez chwilę byłem małą cząstką kurzu.
To całkowicie wyjaśnia kolejną przyjemność odczytu wilgowości.

Z uznaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4448
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Przyjmij moje wyrazy współczucia, Wilgo!
Dziękuję za piękny wiersz.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1794
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Bardzo mi przykro, Krysiu, z powodu Twojej straty...

Myślę, że czasem nie sposób pomóc. Choćbyśmy nie wiem co robili...

Wiersz poruszający, chwyta za serce. Przeszkadza mi jedynie słowo "cząstka" powtarzające się w dwóch pierwszych strofach. Może "drobinki kurzu"?

Przytulam Cię najczulej, jak potrafię :rozyczka:
Awatar użytkownika
Mariusz
Posty: 3238
Rejestracja: wt 30 wrz, 2008
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Mariusz »

Wiersz pełen zamyślenia i smutku, piękny. Z wyrazami współczucia serdecznie pozdrawiam. :rozyczka:
każdy komentarz uczy
Awatar użytkownika
Wiesława Ptaszyk
Posty: 2007
Rejestracja: śr 06 lip, 2016
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Post autor: Wiesława Ptaszyk »

Najserdeczniejsze wyrazy współczucia, Wilgo!
Nie zawsze można pomóc...Dziękuję za piękny wiersz.
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1448
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Chciałam serdecznie podziękować za słowa otuchy; niby tak niewiele, a jednak bardzo, bardzo dużo. :rozyczka:
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -