Kobieta z miseczką

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
korneło
Posty: 270
Rejestracja: czw 23 gru, 2021

Post autor: korneło »

I
Pamiętam opartą o wannę, jedną nogą na progu lata.
Wycięta pod bikini na dwa palce rekruta do przysięgi
z głębi bosych stóp i niezmąconego w nas życia.
II
Czekała przed domem na powrót ze szpitala,
jak odbitka. Głębsza od oczekiwania na deszcz,
zapłakała miłością urywaną i z mojego środka.
Ostatnio zmieniony pn 31 lip, 2023 przez korneło, łącznie zmieniany 8 razy.