Wmówienie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7889
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Wciąż nie wie kim była.
Wie za to kim jest teraz. Kochanką i żoną.
Miejsca nie mają znaczenia. Zawsze odnajdziesz.
Jak wieści na które nie czekasz. Albo zdanie na jakiś temat
rzucone przy porannej kawie.

Pamięta sklep w którym jogurty spadały na podłogę.
Zadziwiające. Akurat to zapamiętał tak dobrze.
Uznał za wyjątkowy fakt przemijania.

Dał się wywróżyć ze świeżych bakalii.
Niedobrze. Dalej też nie będzie o wiele lepiej.
Bo sukienka do szafy a na sobie tylko życie.
I wszechobecne znaki. Jak tęsknota co znika na chwilę
przed końcem.
Pominął.

Nie myśli o skalach widocznych widm.
Taszczą z powrotem jakieś bez odwrotu.
Zapamięta bezwstyd w środku nocy.
Wmówiony. Ponoć tylko dla niego.
Już wie że to była taka kara.

Żeby tylko w ogóle móc być.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4456
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Taki trochę inny ten wiersz niż wcześniejsze. Być może delikatna zmiana stylu. Tylko nie daj się bezpowrotnie wpędzić w białasy. :)

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7889
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Ani mi się to śni Tomku.
Pozostanę wierny rymom tak długo jak to będzie możliwe.

Z podziękowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Hanna L.
Posty: 2863
Rejestracja: sob 16 lut, 2013

Post autor: Hanna L. »

Najbardziej spodobała mi się trzecia część :rozyczka:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7889
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Dziękuję i pozdrawiam Hann :rozyczka:

Z ukłonami L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

Nie wiadomo tylko, czy bohaterka wiersza była "kochanką i żoną" dla jednego mężczyzny czy dla dwóch. Ale to, oczywiście, nieistotne wobec urody utworu.
:rozyczka:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7889
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Istotnie dziękuję Corti :rozyczka:

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "