Ballada o tym, co poza kinem Wolność

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
korneło
Posty: 267
Rejestracja: czw 23 gru, 2021

Post autor: korneło »

Motto: głupawka niech się głupawką odciska.

Grali Star Wars, ta z Powiśla
skręciła rywalce dyszla
erotycznej skrzyni biegów,
nie wyskakując z pepegów.

Pierwsza nieruchomość w Stogach
zwalona była po rogach.
i Pudelek Ogrodnika
konstelacji nie rozwikłał.

A wpadł człowiek w czarną dziurę
przez taką kalikaturę,
która o majtkach bojówkach
dociągnęła do przednówka.

Jak wynikła owa draka,
to i Chińczyk w pięciu smakach,
szukając na taką bata,
postanowił w kosmos latać.
Ostatnio zmieniony pn 20 lis, 2023 przez korneło, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Całkiem, całkiem ta ballada,
jeno żal, że rytm w niej siada.
Wybacz szczerość, ale ja
fioła na tym punkcie mam.🙂
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,