Strona 1 z 1

Ekliptyk

: sob 02 mar, 2024
autor: Hexe
Ekliptyk

słońce od zawsze
baraszkowało na orbicie
ciekła konsystencja
w zielonych sitowiach
a niebo w rozczochranej głowie

biegła przez oczerety
pod nogami ocean
w tatarakach czai się śmierć
wtedy dni
malowała błękitem

on zanurzał głos w wodzie
niedźwiedzią łapą
modelował na dnie
cały świat
oddech tracił znaczenie
odpłynęła na bezdechu
jak yellow submarine

teraz wie
gdzie zimują raki


13.02.2024

Re: Ekliptyk

: sob 02 mar, 2024
autor: Leon Gutner
Pobaraszkowałem sobotni z tymi wersami z przyjemnością.

Ukłony L.G.