Ekliptyk

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hexe
Posty: 1151
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

Ekliptyk

słońce od zawsze
baraszkowało na orbicie
ciekła konsystencja
w zielonych sitowiach
a niebo w rozczochranej głowie

biegła przez oczerety
pod nogami ocean
w tatarakach czai się śmierć
wtedy dni
malowała błękitem

on zanurzał głos w wodzie
niedźwiedzią łapą
modelował na dnie
cały świat
oddech tracił znaczenie
odpłynęła na bezdechu
jak yellow submarine

teraz wie
gdzie zimują raki


13.02.2024
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7880
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Pobaraszkowałem sobotni z tymi wersami z przyjemnością.

Ukłony L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "