Strach

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
dark apostle
Posty: 7
Rejestracja: śr 07 gru, 2016
Lokalizacja: Łódź

Post autor: dark apostle »

noc zaciska się w pięść
ciaśniej niż kamień
i wszystko jest nagle
na odległość ciszy
gęstej
od złowieszczych znaczeń

tylko uliczna latarnia
zanosi się histerycznie
echem księżyca
a żyć możesz dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4451
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Pierwsze cztery wersy zwiastują pewien poetycki pomysł, jednak druga część wiersza zawiodła.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Tylko uliczna latarnia
jak niewidzialna ręka
miesza jawę ze snem.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -