Miniatury

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

miniatura z lustrem

lustro przyjacielem kobiety
do pewnego wieku niestety

nie uciekniesz

pomarszczona ręka
wyciągnięta w twoją stronę
uciekasz
starość boli

podzwonne dla duszy

odkurzona nieco dusza
odurzona sylwestrowo
o zaprzeszłość zahaczyła
nie wróciła

rezultat długiego myślenia

myślałam noc całą
o świcie
całkiem obrzydło mi
życie

gdy

serce krwawi
ściska ból
to zrób sobie
gul gul gul

wódeczką czy whisky
śmiało
będzie mniej bolało

planety

Kobiety - z Wenus, mężczyźni - z Marsa,
Na scenie życia - odwieczna farsa.

matrymonialne

chętnie powitam przy swoim boku
święty spokój

jak motylek

motylem już nie jestem
grzęznę

życie

jeżeli z prochu
i znowu w proch
więc po co to
pomiędzy

gdy trzeba

umie łezkę schować w oku
cóż ważniejszy święty spokój

plus

odszedł - nie jem
chudnę - cudnie

Współcześnie

Gdzie ty, Gajuszu, tam ja, Gaja,
ale ... do kolejnego maja.

niewierzący

w latające talerze nie wierzył
ujrzał w akcji małżonkę szok przeżył

myślicielka

myślała że jest poetką
bo jej z piórem było lekko

***(styczniowy)

styczniowy wieczór
mróz kryształkami zdobi
zastygły uśmiech
Ostatnio zmieniony wt 20 maja, 2014 przez Liliana, łącznie zmieniany 7 razy.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,