w słowach kilku o zającu i wilku

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

wilk choć raz chce przechytrzyć zająca
mały wciąż przed oczyma mu pląsa
w charakterze niewinnej sierotki
to się potknie to skoczy przez płotki

ciągle staje wilkowi na drodze
wilk się wścieka i kły szczerzy srodze
mózg wytęża napręża muskuły
ej nie zrobisz ty ze mnie niezguły

sprawiedliwość zagości na świecie
no poczekaj nie pożrę cię przecież

ale zając obietnic nie słucha
daje susa pozując na zucha
i nie czeka na rozwój wydarzeń
oraz słowa i tak ci pokażę

a z bajeczki tej morał wypływa
jeśliś mały to sprytu używaj
no a jeśliś już duży i silny
nie strasz ale opiekuj się innym

w nawiązaniu do radzieckiej kreskówki o wilku i zającu z serii "Ну, погоди!"
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,