Wiosenne maile

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Mail 1

Co tam u pana, Drogi E.?
Mnie dzisiaj jakoś smutno.
Bez Twoich maili jest mi źle.
Może napiszesz jutro?

Czy też samotność niańczysz swą,
Śpiewając: luli, luli,
I czekasz, kiedy dobry los
Nadejdzie Cię przytulić?

Popatrz, za oknem wiosna już,
Pora otworzyć duszę.
Nie chcesz, więc powiem krótko: cóż,
Bo przecież Cię nie zmuszę.

Ale zachęcam jeszcze raz,
Przemyśl, bo wiosny szkoda.
Nieubłagalnie pędzi czas.
Z uśmiechem Lilia Wodna.

Mail 2

Co tam u pana, Drogi J.?
Mnie dzisiaj jakoś smutno.
Twe maile oczy czytać chcą.
Może napiszesz jutro?

Popatrz, już za oknami maj
I słychać ptasie trele.
Więc odczuć bliskość swą mi daj,
Bądź dobrym przyjacielem.

Słodki aromat białych bzów
Nadzieję w sercu budzi.
O miłych rzeczach mów mi, mów!
Lilija, co się łudzi.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,