Jakże pięknie to było

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Jakże pięknie to było;
Biegliśmy całą paką,
Śpiew, gitara i miłość.

Jan Stanisław Kiczor



Jakże pięknie to było;
Słowik, maj, bzy, jaśminy...
Zaczynała się miłość,
Zmysły rozum mąciły.

Pierwszy dotyk, dreszcz pierwszy,
Świat w radosnej kwitł barwie,
Pąki róż wplatał w wiersze,
Przyszłość zdała się rajem.

Później wszystko zszarzało,
Słowik śpiewał już ciszej,
Zmysły drzemkę wolały,
Nuda wkradła się w życie.

Już tak pięknie nie było.
Gdzie ten maj? Gdzie ta miłość?
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,