***(Nic od ciebie nie chciałam)

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Nic od ciebie nie chciałam prócz słowa,
które mogło przywrócić mi wiarę.
Nic od ciebie nie chciałam prócz słowa,
co by było ostoją na starość.

Nic od ciebie nie chciałam prócz gestu,
znaczonego czułością i troską.
Nic od ciebie nie chciałam prócz szeptu:
zostań, proszę, kochana, nie odchodź!

Nic od ciebie nie chciałam prócz tego,
bym choć raz mogła z tobą pomilczeć.
Nic nie chciałam, więc, powiedz, dlaczego
nadal czekam i na coś wciąż liczę?
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,