Na dobranoc

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Na dobranoc

Wnuczkowi


Ty zawsze będziesz moim cudem.
Jedynym. Innych nie uznaję.
Każdą ci troskę z czoła zdmuchnę,
ułożę sto i więcej bajek.

Gdy piszesz Bartuś koha babcię,
to nawet samo h nie razi,
kiedyś utracisz do mnie zasięg,
lecz póki co możemy marzyć,

śpiewać piosenkę, tę o kaczce,
śledzić wróbelka tuż za oknem,
gdy wiatr - ulecieć hen z latawcem,
oglądać filmy, gdy świat moknie.

Babcia to super instytucja,
jak trzeba to i w bramce stanie,
i zawsze znajdzie czas dla wnuczka,
w tym względzie nie ma przeszkód dla niej.

A jeśli kiedyś w inny wymiar
na wieczny pobyt ją zaproszą,
czy wiosna będzie to, czy zima,
uniesie obraz wnuczka z sobą.

Ale dość o tym. Daj buziaka
i zaśnij słodko, nie czas płakać.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,