O, gdybyś...

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

O, gdybyś mnie pokochać chciał,
wszystko bym dała –
cały swój urok, wdzięk i czar,
powaby ciała.

A gdybyś na mnie spojrzał tak
jak patrzysz na nią,
roznieciłbyś w mym sercu żar,
roztopił całą.

I gdybyś jeszcze z moich ust
spił uczuć pianę,
z rozkoszą dałabym ci swój
dziewiczy wianek.

Na próżno czekam, wiem to, lecz
nadzieje żywię,
że kiedyś będziesz wolał mnie,
nie… szklankę z piwem.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,