Strona 1 z 1

zwyczajnie

: wt 11 lip, 2017
autor: Liliana
rozjaśniasz wszystkie moje dni i noce
ciepłym uśmiechem dobrymi słowami
twoją obecność czuję coraz mocniej
mój wyczekany

ta miłość cicha zwyczajna codzienna
tak oczywista jak rankiem kęs chleba
daje poczucie spokoju spełnienia
o niej chcę śpiewać

bo cieszy każda wspólna z tobą chwila:
gdy słońce wstaje i gdy zmierzch zapada
a szczodry wieczór na niebie rozpina
szlachetny granat

: wt 25 lip, 2017
autor: Pan M
Taki prosty, prosto z serca bez nadmaru metafor, drugiego czy trzeciego dna. Kupuje ten wiersz. :rozyczka: