***[nasze wspomnienia nigdy nie zbledną...]

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

nasze wspomnienia nigdy nie zbledną
bo miejsca dla nich w pamięci dość
zimnym wieczorem nocką bezgwiezdną
będą jak gość

oczekiwany miły serdeczny
który przypomni nam tamten czas
gdy się w altance słuchało wierszy
i śpiewał sad

piosnkę wiosenną pełną czułości
wyznań obietnic nadziei złud
dla słowikowej mąż gniazdko mościł
w gałęziach bzu

i było w każdej odsłonie nocy
tyle uroku czarownych chwil
że na wspomnienie pocą się oczy
i chce się żyć
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,