***[już niedługo...]

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

już niedługo
przyjdzie zima chłód zawita
nie będziemy cieszyć oczu kolorami
na rozgrzewkę wino albo okowita
i pod gruby ciepły kocyk się schowamy

ale jeszcze
trochę czasu jest przed nami
do wieczorów jak kot czarnych i do nocy
spacerujmy więc radośnie alejami
póki jeszcze pod stopami coś się złoci

póki ławki
zapraszają aby usiąść
wraz z osobą nam życzliwą i kochaną
obdarować ją jesienną późną różą
i przyglądać spadającym z drzew kasztanom
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,