Kto to?/wierszyk-zagadka dla dzieci/

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Jestem mały i milutki,
mieszkam w domku u Alutki.

Cztery łapki mam, wąsiki,
oczka niczym koraliki.

I, co ważne, mam siekacze,
siekam wszystko, co zobaczę:

pestki dyni, słonecznika,
(ziaren zbóż też nie unikam).

Lubię jabłka, groch, marchewkę,
nie pogardzę i orzeszkiem.

Taki ze mnie łakomczuszek,
że zapasy robić muszę.

W kącie domku zakopuję,
mówią, że je chomikuję.

Czy już znacie, drogie dziatki,
rozwiązanie tej zagadki?
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,