Strona 1 z 1

Wianek

: pn 05 paź, 2020
autor: Zdzisław
- Też ja miałam wianek
- zwierzyła się córze -
gdy wbrew grawitacji
znalazł się na górze.

Nie płacz teraz, córuś,
nie wpadniemy w biedę,
tak natura chciała,
a ja babcią będę.

: pn 05 paź, 2020
autor: Tomasz Kowalczyk
Tekst nadaje się na przyśpiewkę ludową.
Ale jako fraszka jest mizernej jakości.
Odległości między wersami dodatkowo nie sprzyjają czytaniu.

Pozdrawiam

: pn 05 paź, 2020
autor: Zdzisław
Dziękuję za uwagi, Tomaszu.
Można odebrać jako "przyśpiewkę". A czy jako fraszka marna? Tak odebrałeś i oceniłeś.

Faktycznie, zmniejszę te odległości.

PS. Pewne zdarzenie z przeszłości było zaczynem. Kobieta w wieku 48 lat została prababcią. Resztę możźna obliczyć.