Strona 1 z 1

Przypomnienie. "Namurek"

: sob 01 lut, 2020
autor: Lidia
Zimą stulecia pachniał parfum
Madame Walewska i lśnił, i
błyszczał oksydacją śniegu,
jedwabiem kobaltu, aksamitem
szafiru, złocąc medalionem

19.12.2018

: ndz 08 mar, 2020
autor: Maria
Lidio - nie tylko Pani Walewska
wtedy królowała
był też jakiś bez
i konwalia też
aromaty ich wciąż czuję
lecz ta szuja
madame Skleroza
dawno zadbała
by nazwy z półek
zginęły
i z mojej pamięci

To nic że wciąż wierci
nęci i siedzi na końcu
języka lecz tam
gdzie trzeba
nie dotyka :-D :rozyczka:

: ndz 08 mar, 2020
autor: Maria
aha - a proszę - przypomnij bądź łaskawa "Namurek" ????
Wujaszek Googel nie wie, ja też nie, a ciekawam.
I miłego dzionka.

: śr 30 wrz, 2020
autor: babajaga
:rozyczka:

: sob 09 sty, 2021
autor: Michael
Lidio, Twoje Przypomnienie wydaje mi się niedokończonym.
:rozyczka: :rozyczka:

Pozdrowienia.