profanum

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

w tobie są wszystkie wieżyce
strzelistości gotyckie
zaułki
wybrzuszenia
witrażowe prześwity

jesteś miedziakiem rzuconym na stół
wirem
zakłócającym sen ujętych w ołów i marmur
pomysłem na życie kamienia

twoje tkanki wypełnia żar
spalający na stosie
uliczników królów
biskupów

u brzegu Gangesu
wśród ulicznego zgiełku
w ptasim raju



kto ciebie rozpoznał
pod wenecką maską

żył
Ostatnio zmieniony śr 09 lut, 2022 przez Latima, łącznie zmieniany 1 raz.