oko w kosmosie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

oko w kosmosie
( po obejrzeniu pierwszych zdjęć)




w nanosekundzie
odkrył swoje najstarsze oblicze
rozpadając się
(z główki mniejszej od szpilki krawieckiej)
na miliardy światów
( a świat pochodzi od światła)
i trwa w nieograniczoności
rodząc pytania

o praprzyczynę
o granice
o zakończenie

nieistniejące dla niego mrówki
( żartobliwie nazywane homo sapiens)
stopą ugniatają szczyty
pokonują barierę dźwięku
zajrzały od wnętrza atomów

dzieci we mgle
nie potrafiące udzielić odpowiedzi
czy zdążą zjeść kolację
Ostatnio zmieniony śr 13 lip, 2022 przez Latima, łącznie zmieniany 1 raz.