Strona 1 z 1

Z Różewicza

: sob 25 lip, 2009
autor: Mariola Kruszewska
Babcia w czarnych sukniach
w drucianych okularach
z laseczką
stawia stopę
nad przepaścią krawężnika cofa
rozgląda się bojaźliwie
choć nie widać śladu samochodu
Podbiega do niej chłopczyk
i wyrywa torebkę

Nie rozstąpią się straszliwe ciemności
ani ziemia