Odkryć prawdę

Film, teatr, wystawa

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
@psik
Posty: 832
Rejestracja: ndz 28 wrz, 2008
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: @psik »

http://www.vimeo.com/20329745

Dokument Aliny Czerniakowskiej z 2007 roku, który nigdy nie dostał ?zielonego światła" - zgody - na emisję w mediach publicznych.
Anarchia to stan umysłu a nie forma rządów.
Tomasz Kowalczyk

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Nasuwa się refleksja nad wykształceniem w narodzie polskim uniwersalnego patriotyzmu, który pomógłby nam zachować tożsamość i odnaleźć się w świecie. Niestety, tej cechy nie potrafiliśmy zbudować, za to oddaliśmy się bezsensownym kłótniom i pyskówkom (nie dyskusjom), która opcja ma rację.
Czym jest prawda? Jeżeli każdy będzie realizował własną filozofię opartą na elementarnej uczciwości... Ale to chyba zbyt trudne.
Niniejszy reportaż przedstawia jeden punkt widzenia. Ale cieszę się, że się z nim zapoznałem.

Pozdrawiam

Tomek