...Beowulf

Film, teatr, wystawa

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Mithril

Post autor: Mithril »

Fantasy
premiera 2007

reżyseria Robert Zemeckis
scenariusz Roger Avary , Neil Gaiman
zdjęcia Robert Presley
muzyka Alan Silvestri
dyst.: Warner Bros.

"W czasach wielkich bohaterów żyje najmężniejszy z nich – Beowulf. Pokonawszy potężnego potwora o imieniu Grendel, Beowulf ściąga na siebie niegasnący gniew jego uwodzicielskiej, a zarazem bezwzględnej matki, która zrobi wszystko, co w jej mocy, aby pomścić syna. Epicka w swoim rozmachu walka, do jakiej doszło, wspominana była później przez wieki, a imię Beowulf zapisało się na zawsze w ludzkiej pamięci."
-filmweb.pl-

końcowa scena...

http://www.youtube.com/watch?v=V4kocSWA ... re=related


Film dla ludzi, którzy chłoną legendy Skandynawii – wyprawy wikingów, rozpustę, walki, bohaterstwo. Na młot Thora i Odyna, film niepozwalający się nudzić i zrobiony z rozmachem i pomysłowością. Z niezłą obsadą pozornie tylko komputerową. Ułomność, miłość, grzech. Mnie film oczarował i już kilka razy go oglądałem za każdym razem z podziwem – serdecznie polecam, bo ja z bajek nigdy nie wyrosnę…


http://www.youtube.com/watch?v=o8qnT1bM ... re=related
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mithril, łącznie zmieniany 1 raz.
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Historia sprawnie opowiedziana i mi osobiście film się podobał, chociaż mam do neigo zastrzeżenia. W 3d ukazuje pełne oblicze, na zwykłych ekranach wiele traci, bo widać te wszystkie komputerowe przeróbki.
I nie podoba mi się, że tak całkowicie przerobili aktora, grającego głównego bohatera. Wygląda bosko w filmie, a w rzeczywistości zastanawiam się czy on kiedykolwiek tyłek od fotela się oderwał. Widzieliście "co ludzie powiedzą"? wygląda jak mąż Różyczki...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariusz
Posty: 3238
Rejestracja: wt 30 wrz, 2008
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Mariusz »

Bardzo lubię legendy, nie tylko Skandynawii, a film widziałem w ubiegłym roku i również mnie oczarował. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
każdy komentarz uczy