do 1.05 Prezentacje ekologiczne w Barcinie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

„PREZENTACJE EKOLOGICZNE - BARCIN 2014”

PIĘTNASTY JUBILEUSZOWY OGÓLNOPOLSKI KONKURS POETYCKI


Stowarzyszenie Ekologiczne w Barcinie zaprasza do udziału w konkursie wszystkich bez wyjątku twórców, których poezja dotyka tematu „Natura i człowiek”.

Prace konkursowe liczące 3 nie publikowane i nie nagradzane w konkursach utwory poetyckie, opatrzone godłem, należy przesłać w 2 egzemplarzach do siedziby Stowarzyszenia Ekologicznego w Barcinie na adres: Janina Drążek, ul. Pakoska 16, 88-190 Barcin.
Do zestawu utworów należy dołączyć opatrzoną godłem zamkniętą kopertę zawierającą imię, nazwisko i dokładny adres. Młodzi twórcy do lat 18 proszeni są o podanie wieku na kopercie z godłem.


Termin nadsyłania prac konkursowych upływa z dniem 1 maja 2014r.

Nagrody:
Grand Prix – 500 zł
I nagroda – 400 zł
II nagroda – 300 zł
dwie III nagrody po 100 zł
wyróżnienia i nagrody dla młodego twórcy po 50 zł
Jury ma możliwość innego rozdysponowania puli nagród, dokona także wyboru utworów do kolejnej XV antologii poezji ekologicznej pt. „Natura i człowiek”, której prezentacja nastąpi tradycyjnie podczas „Gali poezji” w czerwcu 2014r.



Regulamin dostępny na stronie internetowej http://www.ekobarcin.org



Prezes
Stowarzyszenia Ekologicznego w Barcinie
Janina Drążek
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde