Strona 1 z 1

Marillion/ Fish

: pt 26 cze, 2020
autor: Vesper
Nic nie poradzę, ale dla mnie Marillion skończył się z odejściem Fish'a. Steve Hogarth stworzył nową jakość zespołu, nie sposób mu odmówić talentu, jednak to już nie to...



(Chelsea Monday)

(Assassing)

: ndz 28 cze, 2020
autor: Vesper
Jakże mi dziś lawendowo...

(Lavender Blue)

: pn 13 lip, 2020
autor: Vesper
(That Time of the Night (The Short Straw))

: sob 18 lip, 2020
autor: Vesper
Pełne niepokoju, zjawiskowe "White Russian" doskonale zestraja się z tym, co dziś czuję...


: sob 25 lip, 2020
autor: Vesper
Na dobranoc...

(Incubus)

: ndz 26 lip, 2020
autor: Vesper
Tym razem Fish z solowej płyty...

(Cliche)

Re: Marillion/ Fish

: ndz 16 maja, 2021
autor: Vesper

(Script For A Jester's Tear)

Jeden z tych utworów formacji, który do dziś robi na mnie ogromne wrażenie. Wciąż i bez końca...

Re: Marillion/ Fish

: ndz 11 lut, 2024
autor: Vesper
Fish zapowiedział, że tegoroczna trasa koncertowa po Europie jest ostatnią w jego artystycznym dorobku... Oczywiście, że trudno się z tym pogodzić. Wciąż zapominam, że czas nie stoi w miejscu i że muzycy, których kocham, są o kilka dekad starsi i po prostu chcą odpocząć... Kiedy to się stało? Kiedy upłynął cały ten czas? Wciąż mam wrażenie, że jestem tylko trochę starsza niż te 30 lat temu, gdy wkraczałam w świat muzycznych fascynacji...



(Plague of ghosts)

Sześcioczęściowy fragment albumu "Raingods with Zippos" z 1999 roku, mogłabym go słuchać bez końca!