Fisz Emade

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Fisz, właściwie Bartosz Waglewski (ur. 19 marca 1978 w Warszawie) – polski muzyk, kompozytor, wokalista i instrumentalista, a także producent muzyczny. Pisze teksty, zajmuje się także malarstwem. Członek zespołów Tworzywo Sztuczne, Bassisters Orchestra i Kim Nowak.

Emade, właściwie Piotr Waglewski, znany również jako DJ M.A.D. (ur. 15 grudnia 1981 w Warszawie) – polski muzyk hip-hopowy, perkusista i DJ. Producent wszystkich siedmiu albumów Fisza i Tworzywa Sztucznego. Syn muzyka Wojciecha Waglewskiego i młodszy brat Fisza.




Hip-hop to nie moja bajka, ale to, co Panowie Waglewscy tworzą, bazując na tej stylistyce, udowadnia, że muzyka nie ma granic...
Ich ostatni utwór (promujący dostępną już od 9 października, nagraną wraz z ojcem, Wojciechem Waglewskim, płytę "Duchy ludzi i zwierząt") jest fenomenalny!

(Ziemia)
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

(Nie za miłe wiadomości)

Tekst, który zapada w pamięci.
Teledysk zresztą też.

Taki świat stworzyliśmy...
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

(Dwa Ognie)

Kiedy wszystko zawodzi, lubię otulać się tym utworem, jego słowami...
Niesie ukojenie.