Lacrimosa

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Lacrimosa– szwajcarska grupa muzyczna założona w 1990 roku z inicjatywy niemieckiego multiinstrumentalisty i wokalisty Tilo Wolffa. Zespół początkowo prezentował muzykę z gatunku dark wave, na przestrzeni lat nawiązując do takich gatunków jak rock gotycki, gothic metal, metal symfoniczny oraz muzyka poważna.


Trudno przejść obok tych dźwięków obojętnie. Już niemal dwadzieścia lat poruszają mnie, inspirują, wciąż i od nowa zaskakują... No i Tilo Wolff z tym swoim niesamowitym głosem... Legenda!



Seele In Not
Od tego utworu zaczęła się moja fascynacja zespołem. Stylistyką, która jednych odrzuca, a innych przyciąga. Zdecydowanie jestem w tej drugiej grupie. Obłędny utwór!!!


I coś znacznie "zwiewniejszego". Lacrimosa wzrusza na wiele sposobów...

Ich Verlasse Heut' Dein Herz
Ostatnio zmieniony pt 28 sty, 2022 przez Vesper, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Nie wiem, jak mogło mi umknąć nowe wydawnictwo Lacrimosy...
Zniewalająco piękne.



Liebe über Leben



Die Antwort ist Schweigen
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Z nagranego w 2005 roku albumu "Lichtgestalt". Coś absolutnie pięknego!



(Hohelied der Liebe)



(Sapphire)