Faith No More

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Faith No More – kalifornijski zespół z San Francisco, w swojej muzyce łączący rock, rap i metal, a także new romantic, pop, folk i inne gatunki.

Co prawda Mike Patton został wokalistą Faith No More dopiero w 1989 roku (formacja istniała wówczas już 8 lat), ale to właśnie on - ze swoim charakterystycznym, sześciooktawowym głosem - stał się znakiem rozpoznawczym zespołu. Jeden z tych twórców, który ma wiele scenicznych twarzy. Niesamowity!



(Evidence)



(Stripsearch)



(Last Cup of Sorrow)



(Caffeine)



(Easy)