Alice Cooper

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

Alice Cooper (właściwie Vincent Damon Furnier, ur. 4 lutego 1948 r.) – amerykański wokalista i muzyk hardrockowy. Sławę zdobył w latach 70. Jeden z twórców shock-rocka i horror rocka.



Nie pamiętam, kiedy po raz pierwszy usłyszałam "Welcome to My Nightmare", ale wrażenie było piorunujące. To jeden z tych koncept albumów, do którego wracam regularnie. Niebywały, wręcz mistrzowski!



(Welcome To My Nightmare)



(Some Folks)



(Years Ago)



(Steven)
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1792
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

W 2011 roku ukazała się płyta "Welcome 2 My Nightmare", będąca sequelem fenomenalnego albumu z roku 1975. Czekałam na nią z niecierpliwością, wyobrażając sobie, że być może przerośnie poprzedniczkę. Płyta jest niestety nierówna, chwilami wręcz nużąca. Co nie znaczy, że nie ma na niej perełek. Miłośnicy Alicji (a do tych się zaliczam) mimo wszystko znajdą tu coś dla siebie.



(I Am Made of You)



(The Nightmare Returns)



(The Congregation)



(The Underture)
Ostatnio zmieniony śr 10 sie, 2022 przez Vesper, łącznie zmieniany 1 raz.