OME

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vesper
Posty: 1794
Rejestracja: ndz 31 maja, 2020
Lokalizacja: bardo

Post autor: Vesper »

OME - album zatytułowany "tOMEk Beksiński" (sygnowany nazwą OME), zawierający 10 kompozycji, w tym 8 do tekstów Tomka Beksińskiego. Teksty te Beksiński napisał w latach 1983/84 do utworów skomponowanych przez Omni, jednak do tej pory piosenki istniały tylko w wersji "demo", czekając na odpowiedniego wokalistę. Płyta powstała w wyniku współpracy grupy Omni i Macieja Januszko z zespołu Mech, i miała premierę w 2011 roku.




(Po deszczu)

Myślę, że to najważniejszy utwór w moim życiu. Tu wszystko zostało powiedziane. Są rzeczy, które muszą się zdarzyć. I nikt temu nie zaradzi. Można tylko być, obok... do końca...

Tomek rozumiał. Wszystko.