Ewa Włodarska

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AS
Posty: 978
Rejestracja: pt 26 lut, 2010
Lokalizacja: Kraków

Post autor: AS »

Wszystko, co żyło w trawie, już się wyrodziło,
przetarło sine Kręgi Polarne i Zwrotnik.

Ożył obraz Van Gogha, nad łanem przelecą
hurtowe zamówienia - imidaklopiryd.

Umieranie rzecz ludzka. Gdy giną miliony
to tylko statystyki - przemawiał batiuszka.

Powrót do gniazd, królowych jest odrealniony
jak filmy Buñuela, gry pozazmysłowe.

Niech żądlą. Niech poczuje ich obecność każda
żywa istota. Dadzą nam nieme świadectwo:

Tu byliśmy. Nie milkną brzęczenia i szelest
ostatnich chmar. Rozniosą powietrze na wióry

pośród bilionów kwiatów. Feromony, larwy.
Peace and love? Transformacja? Może transcendencja?

Nie użądlą. Wydały już nieme świadectwo:
Byłyśmy. Osypują się trąbki, odwłoki,

towarzyszy atrofia serca, kończyn, mózgu.
Wszystko topi się w wosku, zatapia w dwójniaku.